Foto: F64
Brīvdienās ugunsgrēkos bojā gājuši divi cilvēki, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Agrita Vītola.

"Delfi" jau iepriekš vēstīja, ka svētdien ugunsdzēsēji steidzās uz izsaukumu Dundagas novadā, kur daļēji apdzīvotā divstāvu mūra ēkā dega starpstāvu pārsegums. No piedūmotā dzīvokļa tika iznests cilvēks, kuram Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķi konstatēja nāvi.

Savukārt sestdien vienstāva dzīvojamā mājā dega sadzīves priekšmeti. Ugunsdzēsēji no degošās ēkas iznesa cilvēku, kuram mediķi konstatēja nāvi.

VUGD saņēma izsaukumu uz Mālpili, kur daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā bija dedzis bez uzraudzības uz ieslēgtas pīts atstāts piededzis ēdiens. No piedūmotā dzīvokļa tika iznests cilvēks, kurs bija cietis un tika nodots mediķiem.

Mājokļos, kur notika ugunsnelaimes, dūmu detektori nebija uzstādīti.

Piektdien Salaspils novadā ugunsdzēsēji glābēji no upes izcēla bojāgājušu cilvēku un nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Brīvdienās glābēju palīdzība bija nepieciešama arī Alūksnes, Jelgavas un Līvānu novadā, kur cilvēki bija apmaldījušies mežā.

Kopumā aizvadītajās diennaktīs VUGD saņēma 138 izsaukumus – 37 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem divi bija meža ugunsgrēki, 68 uz glābšanas darbiem, bet 33 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!