Foto: Shutterstock
Šī gada 4. septembrī Ogres rajona prokuratūras prokurore pieņēmusi lēmumu pabeigt kriminālprocesu, kurā apsūdzēta persona par nolēmuma par aizsardzību pret vardarbību nepildīšanu, portālu "Delfi" informēja Latvijas Republikas Prokuratūras pārstāve Una Rēķe.

Apsūdzētais ļaunprātīgi nepildīja tiesas lēmumu, kurā aizliegts satikties, uzturēt fizisku vai vizuālu saskari, apzināti tuvoties un atrasties tuvāk nekā piecdesmit metrus no attiecīgās personas, organizēt satikšanos vai jebkāda veida sazināšanos ar konkrēto sievieti.

Vīrietis mēģināja sazināties telefoniski, zvanot un rakstot īsziņas, kā arī sistemātiski nepildīja noteiktos aizliegumus, tiekoties un šo atkārtoto tikšanos laikā uzvedoties agresīvi – kliedzot un pielietojot spēku.

Apsūdzētais ir atzinis sevi par vainīgu viņam inkriminētā noziedzīgā nodarījuma, kas paredzēts Krimināllikuma 168.-1. pantā izdarīšanā un kriminālprocess pabeigts ar prokurora priekšrakstu par sodu. Šis likuma pants paredz, ka par ļaunprātīgu nolēmuma par aizsardzību pret vardarbību nepildīšanu kā sods var tikt piemērota īslaicīga brīvības atņemšana vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Vīrietis sodīts ar naudas sodu piecu minimālo mēnešalgu apmērā, kas atbilst 2150 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!