Foto: Valsts policija

Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirkņa Kārtības policijas nodaļas amatpersonas septembrī veica administratīvā pārkāpuma vietas apskati, iekļūstot četros dzīvokļos Liepājā, kur kopumā tika konstatētas un izņemtas 12 248 cigaretes bez Latvijas akcīzes markām, jeb 612 cigarešu paciņas, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

Šobrīd turpinās darbs administratīvajā lietvedībā pret trim personām, no kurām divas jau iepriekš ir nonākušas policijas redzeslokā par administratīviem pārkāpumiem. Pie viena jau pērn Liepājas pilsētas Pašvaldības policijas amatpersonas atrada un izņēma cigaretes.

Ņemot vērā to, ka lietvedība tika uzsākta laikā, kad spēkā bija cits likums, proti, Administratīvo pārkāpumu kodekss, darbs arī turpinās atbilstoši tam. Saskaņā ar Administratīvo pārkāpumu kodeksu, par ar akcīzes nodokli apliekamo preču uzglabāšanas vai pārvietošanas (pārvadāšanas) noteikumu pārkāpšanu, kā arī par citiem šo preču aprites noteikumu pārkāpumiem, uzliek naudas sodu fiziskajām personām no 70 līdz 700 eiro.

VP informāciju par personām, kuras iegādājas, tirgo vai uzglabā nelegālās cigaretes, psihotropās un narkotiskās vielās, kā arī alkoholu, iegūst operatīvas darbības rezultātā, taču nereti, gluži, kā šajā gadījumā, VP informāciju par kāda iedzīvotāja pretlikumīgajām darbībām saņem no iedzīvotājiem, par ko likumsargi izsaka pateicību un aicina arī turpmāk ziņot par šāda veida pārkāpumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!