Foto: PantherMedia/Scanpix
Pērnā gada beigās Valsts policijā (VP) uzsākts kriminālprocess par to, ka kāds vīrietis izvairījies no uzturlīdzekļu maksāšanas bērniem kopš 2010. gada, uzkrājot 15 000 eiro parādu, portālu "Delfi" informēja VP pārstāve Madara Šeršņova.

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka vīrietis izvairījās apgādāt un dot uzturu bērniem, kas kā pienākums viņam uzlikts 2010. gadā ar Talsu rajona tiesas spriedumu. Šo desmit gadu laikā vīrietis izvairījās apgādāt un uzturēt savus bērnus tīši, sistemātiski un ilgstoši nemaksājot uzturlīdzekļus, kaut gan būdams darba spējīga persona un periodiski ir bijis darba tiesiskajās attiecībās un guvis ienākumus.

Tā kā vīrietis uzturlīdzekļus nemaksāja, tad uzturlīdzekļus bērnu uzturam maksā Uzturlīdzekļu garantiju fonds. Uz iesnieguma saņemšanas laiku uzturlīdzekļu parāds fondam ar visiem aprēķinātajiem likumiskajiem procentiem bija aptuveni 15 000 eiro.

Vīrietim kriminālprocesā tika piemērots aizdomās turētā statuss. Likumsargi pabeiguši izmeklēšanu šajā kriminālprocesā tas nodots prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!