Foto: DELFI

Sestdien, 5. decembrī, Jelgavā kādā dzīvoklī tika atrasts vīrietis ar vardarbīgas nāves pazīmēm. Tajā pašā dienā Valsts policijas (VP) darbinieki aizdomās par slepkavību aizturēja 1960. gadā dzimušu vīrieti, kuram jau nākamajā dienā Dobeles rajona tiesa piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu, portālu "Delfi" informēja VP pārstāve Dace Kalniņa.

Naktī no piektdienas uz sestdienu policija saņēma informāciju, ka kādā dzīvoklī ir atrasts 1978. gadā dzimuša vīrieša līķis ar durtu brūci.

Aizdomās par slepkavības izdarīšanu tajā pašā dienā nozieguma vietā tika aizturēts vīrietis, kurš jau iepriekš bija nonācis policijas redzeslokā par dažāda veida noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka starp vīriešiem izcēlās sadzīviska rakstura konflikts, kura laikā viens no vīriešiem ar nazi iedūra otram, kurš no gūtajiem ievainojumiem mira notikuma vietā.

6. decembrī Dobeles rajona tiesā aizturētajam vīrietim tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Šobrīd VP skaidro nozieguma motīvus, ir noteiktas ekspertīzes un policijā par notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 116. panta – par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu – slepkavību.

Par šādu noziegumu likums kā sodu paredz piemērot mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!