Foto: Ieva Čīka/LETA
Rīgas apgabaltiesa 9. decembrī nolēmusi nemainīt "Adugs" valdes priekšsēdētājam, uzņēmējam Jāzepam Zukulam piemēroto drošības līdzekli – apcietinājumu, portālam "Delfi" apliecināja viņa advokāte Zenta Bičkoviča.

Bičkoviča trešdien pēc sēdes norādīja, ka tādējādi turpinās jau ilgstošais prettiesiskais stāvoklis pret Zukulu. Viņš savu vainu kategoriski noliedz.

Zukuls šobrīd ir dalībnieks četros uzņēmumos, taču kā patiesais labuma guvējs reģistrēts pavisam septiņās firmās, trijās no tām, SIA "Adugs", SIA "Adugs Production" un SIA "Asond", savas intereses īstenojot caur Kiprā reģistrēto "SILOBRANDS Limited".

Jau ziņots, Valsts Policija bija saņēmusi informāciju no kādas ārvalsts vēstniecības par to, ka vairāki Latgalē bāzēta konditorejas uzņēmuma darbinieki ir ziņojuši par piespiedu darbu.

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka šajā Latgalē bāzētajā konditorejas uzņēmumā tikuši ilgstoši ekspluatēti vairāki trešo valstu pilsoņi, izmantojot viņu ievainojamības stāvokli, nemaksājot tiem algu par darbu pilnā apmērā un iedzenot viņus nesamērojami lielā parādu jūgā. Strādniekiem atņemtas pases, pret viņiem pielietota fiziska vardarbība un draudēts ar izraidīšanu no valsts gadījumā, ja viņi neievēros visas noziedzīgā grupējuma izvirzītās prasības, skaidroja policijā.

Valsts policijas amatpersonas veica kratīšanas un personu aizturēšanas Jaunjelgavas novadā, Līvānos, Aizkrauklē, Daugavpilī un Ķekavā. Kopumā tika pārmeklēti 22 objekti un kratīšanu laikā izņemta skaidra nauda – apmēram 150 000 eiro, dārglietas, munīcija un citi priekšmeti, kam varētu būt lietisko pierādījumu nozīme kriminālprocesā.

"Adugs Production" advokāte Viktorija Jarkina iepriekš pieļāva, ka notiekošais varētu būt reiderisma mēģinājums un konkurentu cīņa par iespēju piegādāt preces lielveikaliem "Maxima" un "Rimi". Tāpat viņa neizslēdza iespēju par nepatiesa ziņojuma sniegšanu un centieniem Indijas pilsoņiem ilgāk palikt Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!