Foto: Valsts policija
Kāda ģimene ar zīdaini, pa Daugavas ledu dodoties pastaigā līdz Meinarda salai, svētdien ielūzusi ledū. "Tikai veiksmīgas sagadīšanās dēļ, un tam, ka blakus atradās cilvēki, kuri devās palīdzēt nelaimē nokļuvušajai ģimenei, šī pastaiga beidzās bez bojā gājušiem," vēsta Reģionālā pašvaldības policija.

"Es rakstu ar trīcošām rokām, jo tikko no ledus izvilkām divus vecākus un viņu mazo bērnu, kurš bija piestiprināts mammai uz vēdera," sociālajā tīklā Facebook raksta kāda aculieciniece.

Viņa stāsta, ka palīdzības dienesti ieradās tad, kad bērns ar mammu jau bija ievesti siltumā. "Sazin kas būtu noticis, ja kāds bez aprīkojuma un īpašām zināšanām nebūtu riskējis pats ar sevi," saka sieviete. Viņa stāsta, ka arī pati parasti nekāpj uz ledus, bet šodien uzticējusies lielā sala sniegtajai drošības sajūtai. "Jāsaka – nekad vairs dzīvē," saka sieviete, sakot paldies mediķiem un palīdzībai, kas ieradās.

"Šai ģimenei vienkārši ļoti paveicās, ka tuvumā bija arī citi pārgalvji, kas bija īstajā vietā un īstajā brīdī. Ģimene nodota mediķu aprūpei. Lūdzu, lūdzu nekāpiet uz aizsalušas ūdenstilpnes," saka aculieciniece.

Reģionālā pašvaldības policija aicina būt piesardzīgiem, jo ledus kārta joprojām ir ļoti plāna, atrasties uz ūdenstilpņu ledus ir bīstami. Jāatceras, ka ledus kārta uz ūdenstilpnēm neveidojas vienmērīgi, atgādina policija. Tā ir biezāka pie krastiem, bet ūdenstilpnes vidū var būt plāna, tāpēc cilvēkiem bieži veidojas maldīgs priekšstats, ka ledus ir izturīgs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!