Foto: Shutterstock

Ceturtdien, 21. janvārī, par zādzību no automašīnas Rēzeknē tika aizturēti divi jaunieši, kas ir saistīti ar vairāku automašīnu zādzību jau iepriekš. Pirmdien, 25. janvārī, vienam no jauniešiem tiesa piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas (VP) pārstāve Lāsma Kursīte.

21. janvāra vakarā VP Rēzeknes iecirknis saņēma informāciju par jauniešiem, kuri ir iekļuvuši transportlīdzeklī "VW Golf" un nozaguši no tā naudas maku, kurā atradās bankas karte. Pēc zādzības paveikšanas jaunieši devušies uz degvielas uzpildes staciju, kur ar zagto bankas karti veikuši pirkumus. Operatīvo pasākumu laikā jauniešu identitāte tika noskaidrota un pēc neilga laika abas personas tika aizturētas.

Veicot operatīvās un izmeklēšanas darbības, tika noskaidrota jauniešu saistība ar automašīnām Rēzeknē, kuras tika nozagtas laika posmā no 18. līdz 20. janvārim.

Policija noskaidroja, ka 18. janvāra vakarā abi jaunieši Rēzeknē, no kādas privātmājas pagalma nozaga automašīnu "Mazda", kura pēc divām dienām tika atrasta.

Pēc šādas shēmas jaunieši rīkojās arī nākamajā dienā, kad Rēzeknē nozaga transportlīdzekli "Audi 100". Zagtajā transportlīdzeklī jaunieši ielika valsts reģistrācijas numura zīmes no iepriekš zagtās automašīnas "Mazda" un devās uz Rēzeknes novada Sakstagala pagastu, kur nesavaldīja spēkratu un iebrauca kokā, pēc kā pameta šo automašīnu un nozaga tur pat esošo automašīnu "Audi 80", kura vēlāk arī tika atrasta .

Policija piemin, ka abi, 2003. gadā un 2004. gadā dzimušie jaunieši, jau iepriekš bija nonākuši policijas redzeslokā par analoģiskiem noziegumiem.

Pirmdien Rēzeknes tiesa lēma par drošības līdzekļa – apcietinājuma piemērošanu vienam no jauniešiem. Otrai iespējamajai vainīgajai personai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta 3. daļas – par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot transportlīdzeklī, dzīvoklī vai citā telpā, vai ja tā izdarīta no glabātavas vai ietaises, kas savieno glabātavas, kā arī par transportlīdzekļa zādzību, ar ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Kā arī pēc Krimināllikuma 193. panta 2. daļas – par sveša finanšu instrumenta vai maksāšanas līdzekļa nolaupīšanu, iznīcināšanu, bojāšanu vai nelikumīgu izmantošanu, ar ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!