Foto: Shutterstock

Šī gada februārī Valsts policija (VP) uzsāka kriminālprocesu par zādzību Gulbenes novadā, kas izdarīta, iekļūstot telpā. Policija aizturēja divas personas, un šobrīd kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana, portālu "Delfi" informēja VP pārstāve Zane Vaskāne.

Šī gada februārī kāds vīrietis savā īpašumā Gulbenes novadā, Beļavas pagastā konstatēja, ka, sabojājot ēkas logu, tajā iekļūts un nozagti dažādi instrumenti. Īpašniekam nodarīti teju 2000 eiro materiālie zaudējumi. Par šo faktu policijā uzsākts kriminālprocess.

Veicot izmeklēšanu, policisti noskaidroja iespējami vainīgās personas – 1994. gadā dzimis vīrietis un 2004. gadā dzimis jaunietis. Abas personas jau iepriekš ir nonākušas policijas redzeslokā par dažādiem pārkāpumiem.

Daļa nozagto mantu ir atgūtas.

Policijā par notikušo zādzību sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta 3. daļas – par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot telpā, vai ja tā izdarīta no glabātavas, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!