Foto: Valsts policija

Valsts policija (VP) saistībā ar 28. aprīlī notikušo ugunsgrēku pagrīdes hostelī Merķeļa ielā 8 meklē uzņēmēju Ernestu Riekstu, portāls "Delfi" uzzināja VP.

Rieksts iepriekš publiski ir atklājis, ka viņam pieder vairāki hosteļi, taču "Lursoft" datubāzē nav aktuālu datu par to, ka viņam piederētu kāds šobrīd aktīvs uzņēmums.

Policija aicina atsaukties ikvienu, kura rīcībā ir informācija par personas atrašanās vietu, zvanot pa tālruņa numuriem 22023961 vai 110.

"Lursoft" dati liecina, ka Riekstam agrāk piederējis SIA "Cheapy Hostel", taču publiski viņš arī atklājis, ka netieši viņam pieder arī "floutinga" centrs "Riga Float".

Jau ziņots, ka ugunsgrēkā nelikumīgā hostelī Merķeļa ielā 8 gāja bojā astoņi cilvēki. Glābēji evakuēja 24 cilvēkus. No tiem slimnīcā vidēji smagā stāvoklī nogādāti seši cietušie. Izsaukumu par ugunsgrēku glābēji saņēma neilgi pirms pulksten 5.

Par notikušo sākts kriminālprocess. Tas kvalificēts pēc trīs Krimināllikuma pantiem, proti, par ugunsdrošības noteikumu tīšu pārkāpšanu, svešas mantas iznīcināšanu vai bojāšanu aiz neuzmanības, kā arī uzņēmējdarbību bez reģistrēšanas un bez atļaujas.

Kopumā kriminālprocesā aizturētas jau piecas personas, no kurām divām piemērots apcietinājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!