Foto: Valsts policija

Naktī uz piektdienu Valsts policija (VP), reaģējot uz izsaukumu no kādas nepilngadīgas jaunietes par pašas ģimenes konfliktu, konstatēja, ka notikuma vietā ar vecākiem atradās zīdainis, taču abi vecāki bija dzērumā. Pret vecākiem uzsākts administratīvais process, portālam "Delfi" ziņoja VP pārstāve Madara Šeršņova.

Savukārt zīdaini policija nogādāja kādai radinieces, jo vecāki, būdami alkohola reibumā, nevarēja parūpēties par bērnu.

Turklāt arī jauniete, kura izsauca VP uz ģimenes konfliktu, pirms tam tika pieķerta Skrundā, būdama alkohola reibumā. Arī pret šo jaunieti ir uzsākts administratīvā pārkāpuma process, apstiprināja VP.

Saskaņā ar Bērnu tiesību aizsardzības likumu, par bērna uzraudzīšanu, atrodoties alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošo vielu ietekmē, kas var ierobežot spējas nodrošināt bērna drošību un aizsardzību no iespējamiem bērna dzīvības un veselības apdraudējumiem, ja to izdarījusi persona, kura atbildīga par bērna uzraudzību, piemēro brīdinājumu vai naudas sodu līdz 210 eiro.

Savukārt par alkoholisko dzērienu vai citu apreibinošu vielu lietošanu vai atrašanos alkoholisko dzērienu vai citu apreibinošu vielu ietekmē, ja to izdarījis bērns, piemēro brīdinājumu vai naudas sodu līdz 35 eiro.

Vēl arī naktī uz piektdienu, ap pulksten 2, VP saņēma informāciju, ka Liepājā izcēlies ģimenes konflikts starp sievieti un viņas mazdēlu. VP amatpersonas ieradās notikuma vietā, un sirmgalve izstāstīja, ka mazdēls pa nakti pārradies mājās, būdams iedzēris un sācis spert pa durvīm, lamājās, izturējās agresīvi, un saskrāpēja sievietes vaigu.

Sieviete vēlējusies, lai tiktu pieņemts VP lēmums par nošķiršanu, kas šobrīd ir stājies spēkā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!