Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Svētdien, 4. jūlijā, Jelgavas novada Kalnciema pagastā vīrietis dzērumā vadīja auto. Viņa izelpā tika konstatētas 3,9 promiles, portālam "Delfi" ziņoja Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dave Kalniņa.

Turklāt VP arī konstatēja, ka vīrietim nav likumā noteiktā kārtībā iegūtas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības. Policijā par notikušo sākts kriminālprocess, ziņoja Kalniņa.

Tāpat arī svētdien Elejā kāds vīrietis sēdās pie stūres, būdams 2,12 promiļu reibumā. Arī viņam nav likumā noteiktā kārtībā iegūtas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības, konstatēja VP, kas par notikušo uzsāka kriminālprocesu.

Citā negadījumā sestdien, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta automašīna brauca uz izsaukumu Jelgavā, kur Rīgas ielas un Loka maģistrāles krustojumā notika sadursme ar automašīnu, kas apgāzās un bojāja divas krustojumā stāvēšanai novietotās automašīnas. Negadījumā cieta pasažiere no automašīnas, kas apgāzās. Viņa tika nogādāta ārstniecības iestādē. Šobrīd lietas materiāli ir nodoti izskatīšanai Jelgavas kriminālpolicijas nodaļai jautājuma lemšanai par kriminālprocesa uzsākšanu, ziņoja VP pārstāve.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VP Zemgales reģiona pārvaldes Jelgavas iecirknī saņemta informācija par 29 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā, vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Ceļu satiksmes uzraudzības jomā pieņemti deviņi administratīvo pārkāpumu lēmumi. Par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā sākti divi kriminālprocesi. Reģistrēti 3 ceļu satiksmes negadījumi, kur divos gadījumos ir cietušas divas personas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!