Foto: Shutterstock

Svētdien, 4. jūlijā, pulksten 4 Valsts policija (VP) saņēma informāciju, ka Jūrkalnē kādam veikalam izsisti logi, tajā nozagts alkohols un cigaretes, bet vaininieki pēc tam ar auto devušies prom, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā (VP).

Notikušo redzēja aculiecinieki, kuri arī informēja policiju, norādot automašīnu, ar kuru zagļi aizbraukuši. VP Kurzemes reģiona pārvaldes Satiksmes uzraudzības rotas amatpersonas pēc informācijas saņemšanas steidzās apturēt automašīnu, taču tās vadītājs nepakļāvās prasībām apstāties un palielināja braukšanas ātrumu. Pakaļdzīšanās rezultātā policistiem transportlīdzekli izdevās apturēt.

Kārtības sargi noskaidroja, ka automašīnas vadītājs pie stūres atradies 1,06 promiļu reibumā un bez noteiktā kārtībā iegūtām transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām.

Abi vīrieši jau iepriekš nonākuši policijas redzeslokā, kā arī sodīti par mantiska rakstura noziedzīgiem nodarījumiem. Šobrīd vīriešiem ir piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

VP Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirknī par notikušo ir uzsākti kriminālprocesi par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot telpā, kā arī par transportlīdzekļa vadīšanu, atdoties alkoholisko dzērienu ietekmē. Tāpat ir uzsākts administratīvā pārkāpuma process par nepakļaušanos personas, kura ir pilnvarota pārbaudīt transportlīdzekļa vadītāja dokumentus, atkārtotai vai vairākkārtējai prasībai apturēt transportlīdzekli, proti, par bēgšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!