Foto: Valsts policija

Šī gada 2. augustā Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Organizētās noziedzības un noziegumu ekonomikas jomā apkarošanas nodaļas amatpersonas uz aizdomu pamata par akcizēto preču nelegālu apriti aizturēja četras personas, portāls "Delfi" uzzināja VP.

Kriminālprocesa ietvaros Kriminālpolicijas biroja amatpersonas sadarbībā ar VP Kinologu nodaļas Kurzemes grupas jaunāko inspektoru un dienesta suni Marko veica kratīšanas vairākos īpašumos un automašīnā Liepājā. No nelegālās aprites tika izņemtas 74 938 cigaretes jeb 3746 cigarešu paciņas bez Latvijas akcīzes markām, tāpat tika konstatēts pusotrs litrs nelegālā alkohola. Kratīšanas laikā tika izņemta arī 1000 eiro skaidra nauda un automašīna, kura tika izmantota nelegālo cigarešu pārvadāšanai.

Neviens no vīriešiem iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā par līdzīga rakstura noziedzīgiem nodarījumiem un visiem uz izmeklēšanas laiku ir piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Saskaņā ar Krimināllikumu, par tabakas izstrādājumu nelikumīgu izgatavošanu, uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja tā izdarīta lielā apmērā soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Organizētās noziedzības un noziegumu ekonomikas jomā apkarošanas nodaļas amatpersonas turpina izmeklēšanu uzsāktajā kriminālprocesā.

VPa atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!