Foto: LETA

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 54 izsaukumus – 16 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem viens bija meža ugunsgrēks, 26 uz glābšanas darbiem, bet 12 izsaukumi bija maldinājumi, portāls "Delfi" uzzināja dienestā.

Naktī uz piektdienu pulksten 2.48 VUGD saņēma izsaukumu uz Madonas novada Aronas pagastu, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju dega jaunceltne. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg vienstāva būves jumts 200 kvadrātmetru platībā. Pulksten 7.17 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, sadzīves priekšmeti dzīvoklī, piededzis ēdiens, salmu ruļļi, divos gadījumos šķūņi, neapsaimniekota ēka, drošinātāji elektrosadales skapī, kombains, sodrēji, fermas jumts.

Vakar ugunsdzēsēju palīdzība bija nepieciešama Talsu novada Dundagas pagastā, kur cilvēks bija apmaldījušies mežā. Savukārt Garkalnē tika atrasti divi mežā apmaldījušies cilvēki.

VUGD atgādina – dodoties mežā sēņot vai ogot, jāatceras par drošību un līdzi jāņem uzlādēts mobilais telefons, lai nepieciešamības gadījumā varētu izsaukt operatīvos dienestus pa tālruni 112.

Vakar Augšdaugavas novada Naujenes pagastā no dīķa tika izcelts bojāgājis cilvēks un nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!