Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Otrdien, 14. septembrī, Jelgavas novada Elejas pagastā uz ceļa Dobele-Bauska vīrietis, esot smagā alkohola reibumā, netika galā ar automašīnas vadāmību un apgāza auto. Negadījumā cieta pasažieris, kurš nogādāts slimnīcā, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas (VP) pārstāve Dace Kalniņa.

Dzērājšoferis vadīja automašīnu "Volkswagen Passat Variant" un neizvēlējās drošu braukšanas ātrumu, kā rezultātā netika galā ar automašīnas vadāmību un nobrauca no ceļa braucamās daļas un apgāzās. Negadījumā traumas guva automašīnas pasažieris, kurš tika nogādāts slimnīcā.

Tāpat pārbaudes laikā VP noskaidroja, ka vadītājs sēdies pie stūres, būdams 3,13 promiļu reibumā un bez likumā noteiktā kārtībā iegūtām transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Policijā par notikušo sākts kriminālprocess un ir noformēts ceļu satiksmes negadījuma reģistrācija protokols.

Kopumā otrdien Latvijā reģistrēti 79 ceļu satiksmes negadījumi un šajās avārijās cietuši 23 cilvēki.

Visvairāk negadījumu – 37 – reģistrēti Rīgas reģionā, kur arī fiksēts lielākais cietušo skaits – 12 cilvēki, no kuriem divi bijuši gājēji, bet pieci – velosipēdisti.

15 ceļu satiksmes negadījumi reģistrēti Kurzemes reģionā, 10 – Latgalē, deviņi – Zemgalē un astoņi – Vidzemē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!