Foto: LETA

Svētdien, 19. septembrī, Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirkņa Kārtības policijas nodaļas inspektors Madars Kupičs atbildēja uz izsaukumu par ģimenes konfliktu.

Ierodoties notikuma vietā Kupičs konstatēja, ka sievietei ir bail uzturēties savā dzīvesvietā, bet nav citas vietas, kur palikt, tāpēc par saviem līdzekļiem sagādāja viņai naktsmītni, portāls "Delfi" uzzināja VP.

Kārtības sargi skaidroja, ka, ierodoties notikuma vietā, sievietes dzīvesbiedrs jau bija devies prom un policisti izskaidroja viņai iespējas par pagaidu aizsardzību pret vardarbību.

Sieviete sacīja policistiem, ka viņai ir bail uzturēties mājās, jo vīrietis jebkurā brīdī var atgriezties. Viņa palūdza inspektoram, lai viņu aizved līdz Liepājas centram, kur paliks pie draudzenes.

Cietusī, atrodoties dienesta transportlīdzeklī, zvanīja vairākiem pazīstamiem cilvēkiem, taču visi viņai atteica naktsmītni. Sievietei arī nebija naudas, lai pārlaistu nakti kādā naktsmītnē, tāpēc inspektors Kupičs izlēma apmaksāt viņai naktsmītni no saviem līdzekļiem.

Policijas paziņojumā citēta aculieciniece, kas norādījusi, ka redzējusi kā policists ieved sievieti naktsmītnē un par viņas numuriņu samaksā ar savu kredītkarti.

"Pilnu notikuma izklāstu diemžēl es nezinu, taču no dzirdētās sarunas varēja noprast, ka sievietei kāds ir nodarījis pāri un viņai nav vietas, kur apmesties. Sievietei tika iedotas numuriņa atslēgas un policists pats aizgāja prom. Esmu šokēta, ka pastāv vēl šādi cilvēki, kas ir gatavi palīdzēt otram neko par to neprasot, lai arī cik būtu maksājis numuriņš, šis policists patiešām ir pelnījis "paldies"," rakstījusi aculieceniece.

Kupičs jau iepriekš nonācis mediju uzmanības lokā, proti, pirms pāris mēnešiem viņš palīdzēja kādam vīrietim, kuram jūrmalā tika nozagtas drēbes. Kupičs aizveda vīrieti pie sevis uz mājām un ļāva izvēlēties drēbes un apavus, kā arī līdzi iedeva naudu, lai vīrietim nebūtu jādodas mājās ar kājām.

Publiski pieejamā informācija liecina, ka Kupičs 2014. gadā kļuva par policijas kadetu, bet kopš 2015. gada strādā par inspektoru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!