Aizvadītajā naktī ap pulksten 00.30, veicot patrulēšanas darbus saistībā ar valstī Covid-19 mazināšanai noteikto ierobežojumu kontroli, likumsargi saņēma informāciju par kādu personu, kura Rīgā, Aleksandra Čaka ielā, iespējams, apzagusi nomas elektroskrejriteņus – nozagusi akumulatorus, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Reaģējot uz saņemto informāciju, nekavējoties tika uzsākti personas meklēšanas darbi un piesaistītas vairākas policijas ekipāžas.

Pēc neilga laika policisti atrada nozagtos akumulatorus, kas, iespējams, ļaundarim bija izkrituši pa ceļam, pārvarot šķērsli – nožogojumu.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Patruļpolicijas bataljona 3. rotas policisti turpat netālu kādā pagalmā Kroņu ielā atrada kādu aizelsušos vīrieti. Lai gan policistiem radās aizdomas, ka tas ir meklētais elektroskrejriteņu akumulatoru zaglis, viņi sākotnēji lūdza personai paskaidrot, kādēļ atrodas ārpus savas dzīvesvietas pēc pulksten 20 un uzrādīt aizpildītu pašapliecinājumu.

Vīrietim nebija pamatota attaisnojoša iemesla, tādēļ viņam par mājsēdes neievērošanu piemērots 1000 eiro sods.

Tikmēr notikuma vietā ieradās arī citi policijas kolēģi. Policistiem atpazīstot vīrieti par iepriekšminēto zādzību, vīrietis kļuva agresīvs un nepakļāvās likumsargu likumīgajām prasībām, un nostājās kaujas pozā ar izstieptām rokām uz priekšu.

Pēc neilga laika, neskatoties uz personas centieniem, policisti 1988. gadā dzimušo vīrieti noguldīja zemē un aizturēja.

Par atteikšanos no narkotisko vielu ekspertīzes personai piemērots 200 eiro sods. Tāpat pret personu uzsākts administratīvā pārkāpuma process par nepakļaušanos likumsargu likumīgajām prasībām un piemērots vēl viens 200 eiro sods.

Persona tika nogādāta Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Centra iecirknī, kur joprojām tiek veiktas procesuālās darbības.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. pirmās daļas, proti, par svešas kustamas mantas slepenu vai atklātu nolaupīšanu (zādzība). Par šāda nozieguma izdarīšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!