Foto: LETA
Aizvadītajā diennaktī valstī reģistrēti 92 ceļu satiksmes negadījumi, tajos cietuši 14 cilvēki un četri gājuši bojā, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Divi gājēji dzīvību zaudējuši avārijās Rīgas reģionā, bet divi cilvēki gājuši bojā ceļu satiksmes negadījumos Latgalē.

Divi no bojāgājušajiem bija autovadītāji, kuru vadītie spēkrati saskrējās, bet divi bija gājēji. Turklāt abos gadījumos, kad tika notriekti gājēji, autovadītāji aizmuka no notikuma vietas.

Sestdien ap pulksten 17 Augšdaugavas novada Pilskalnes pagastā, uz autoceļa Pilskalne-Ilze notika frontāla sadursme starp automašīnām "Audi A4" un "Toyota Avensis". Ceļu satiksmes negadījumā bojā gāja abu automašīnu vadītāji. Policija noskaidro notikušā apstākļus.

Savukārt pulksten 18.42 saņemts izsaukums uz Ikšķili, kur Ozolu ielā pagaidām nenoskaidrots autovadītājs uzbraucis gājējam. Vīrietis no gūtajām traumām negadījuma vietā gāja bojā. Autovadītājs atstāja notikuma vietu, neizsaucot neatliekamo medicīnisko palīdzību un par notikušo neziņojot policijai.

Pagaidām nenoskaidrots vadītājs gājēju nāvējoši notriecis arī Mārupes novada Babītes pagasta Vīkuļos. Izsaukums saņemts šonakt pulksten 0.38. Arī šajā gadījumā automašīnas vadītājs bija aizmucis no notikuma vietas.

Rīgas reģionā aizvadītajā diennaktī reģistrēti 42 ceļu satiksmes negadījumi, Zemgalē – 15, Vidzemē – 13, Kurzemē – astoņi, bet Latgalē – 14.

Seši cilvēki cietuši avārijās Rīgas reģionā, četri – Zemgalē un pa diviem Vidzemē un Latgalē.

Kopumā ceļu satiksmes jomā pieņemti 518 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tajā skaitā 219 par ātruma pārsniegšanu, 14 par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā un viens par agresīvu braukšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!