Foto: Shutterstock
Trešdien policisti saņēma informāciju, ka Tukumā kādā dzīvoklī notiek ģimenes konflikts – sieviete dienas laikā lietojusi alkoholiskos dzērienus un vakarā vēlējusies doties iegādāties vēl alkoholu, bet viņas dzīvesbiedrs no tā centies atrunāt, tāpēc sieviete izsaukusi policiju, portāls “Delfi” uzzināja Valsts policijā (VP).

Uzklausot abas personas, likumsargi pieņēma lēmumu, ka nav noticis likumpārkāpums un sieviete apzināti nepamatoti izsaukusi policiju.

Par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process un sievietei piemērots naudas sods – 35 eiro.

VP atkārtoti atgādina, ka nepamatota speciālo dienestu izsaukšana kavē sabiedriskās kārtības nodrošināšanu, likumpārkāpumu novēršanu un palīdzības sniegšanu personām, kuras nokļuvušas ārkārtējā situācijā. Iespējams, brīdī, kad operatīvie dienesti dodas uz šādiem viltus izsaukumiem, cituviet cilvēkiem ir apdraudējums veselībai un dzīvībai, un palīdzības kavēšanās var būt pat letāla.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VP Tukuma iecirknī saņemta informācija par 11 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā, vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums.

Ceļu satiksmes uzraudzības jomā pieņemti astoņi administratīvo pārkāpumu lēmumi, tai skaitā pieci par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu.

Reģistrēts viens ceļu satiksmes negadījums bez fiziski cietušām personām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!