Foto: F64
Valsts policija (VP) sākusi administratīvo procesu par miesas bojājumu nodarīšanu pērnā gada 29. decembra vakarā Rīgā, Čaka ielā. Šajā incidentā bija iesaistīts arī kāds VP darbinieks, portālu "Delfi" informēja policijā.

Kā informē policijas pārstāve Gita Gžibovska, ir noteikta ekspertīze miesas bojājumu smaguma pakāpes noteikšanai, pēc tās saņemšanas tiks lemts par turpmāko procesa virzību.

"Šobrīd jau ir aptaujātas vairākas personas un turpinās apstākļu skaidrošana. Ņemot vērā noskaidroto, ka šajā situācijā iesaistītais vīrietis ir Valsts policijas darbinieks, VP Iekšējās kontroles birojs ir sācis dienesta pārbaudi. Zināms, ka notikums fiksēts ārpus personas darba laika un šobrīd vīrietis nepilda dienesta pienākumus, atrodas prombūtnē," sacīja Gžibovska.

Kā liecina kāda vīrieša ieraksts sociālajā vietnē "Facebook," 29. decembra vakarā kādai sievietei konfliktā esot pārsists deguns. Ierakstā minēts, ka persona, kas izdarījusi miesas bojājumus, strādā valsts iestādē.

Savukārt policijā informē, ka tai ir stingra nostāja, ka šādas situācijas un jebkāda veida vardarbība nav pieļaujama, vēl jo vairāk, ja tajā ir iesaistīta VP amatpersona, kurai ir jāaizstāv sabiedrības locekļi.

"Jau aizdomas par to vien, ka policists, iespējams, ir veicis pāridarījumu, met ēnu uz godprātīgiem un profesionāliem kolēģiem, un ir kategoriski pretrunā ar VP vērtībām un darbu kopumā. Šāda rīcība nav pieļaujama," akcentē likumsargi, aicinot atsaukties notikušā aculieciniekus, zvanot 67085929 vai 110.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!