Foto: LETA

Iekšējās drošības birojs (IDB) prokuratūrai nosūtījis kriminālprocesu kriminālvajāšanas uzsākšanai pret Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes amatpersonu, kura, izmantojot savu dienesta stāvokli, pieņēma kukuli no kāda ārvalstu kravas transportlīdzekļa vadītāja, portāls "Delfi" uzzināja IDB.

IDB pirmstiesas izmeklēšanas gaitā noskaidroja, ka minētā VP amatpersona, veicot dienesta pienākumus ceļu satiksmes uzraudzībā, pieņēma kukuli no kāda ārvalstu kravas transportlīdzekļa vadītāja par izdarītā administratīvā pārkāpuma – Latvijas teritorijas šķērsošanas bez samaksātas autoceļu lietošanas nodevas – nenoformēšanu likumā paredzētajā kārtībā.

Par minētā policista iespējami veikto noziedzīgo nodarījumu prokuratūrai ir nodots kriminālprocess kriminālvajāšanas uzsākšanai par Krimināllikuma 320. panta otrajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma – kukuļa pieņemšana - izdarīšanu.

Par šādu noziegumu Krimināllikums paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!