Foto: LETA

Kāds robežsargs janvāra vidū tika aizturēts par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu. Savukārt ceturtdien, 3. februārī, cits robežsargs atzīts par aizdomās turēto, jo viņš neesot ziņojis par smagu noziegumu – kukuļa piedāvājumu, portālam "Delfi" pavēstīja Valsts robežsardzes pārstāve Jolanta Babiško.

Pērn novembrī, veicot iekšējās kontroles pasākumus, Valsts robežsardzes amatpersonas Aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centrā "Daugavpils" pie kāda aizturētā Ukrainas pilsoņa konstatēja mobilo telefonu. To viņam nelikumīgi nogādāja Valsts robežsardzes amatpersona.

Par šo faktu Valsts robežsardzē 2021. gada 15. novembrī uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 320. panta otrās daļas par kukuļa pieprasīšanu, ko izdarījusi valsts amatpersona, par nelikumīgas darbības izdarīšanu.

Kriminālprocesa ietvaros 18. janvārī par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu tika aizturēts Valsts robežsardzes inspektors.

Savukārt šī gada 3. februārī kāds Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldes inspektors atzīts par aizdomās turēto pēc Krimināllikuma 315. panta par neziņošanu par smagu noziegumu – kukuļa piedāvājumu.

Konstatēts, ka minētā amatpersona pildīja dienesta pienākumus Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldes Daugavpils I kategorijas dienesta Aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centrā "Daugavpils".

Par kukuļa pieņemšanu vai pieprasīšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem.

Savukārt par neziņošanu, ja ir zināms, ka tiek gatavots vai izdarīts smags noziegums, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!