Foto: Valsts robežsardze
Ceturtdien, 3. martā, robežsargi Varakļānu novadā kādā vilciena vagonā veica kratīšanu, kā rezultātā atrada 252 000 kontrabandas cigarešu, portālu "Delfi" informēja Valsts robežsardzē.

Valsts robežsardzes Ludzas pārvaldes robežsargi iepriekš uzsāktā kriminālprocesa ietvaros par tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, Varakļānu novadā veica kāda vilciena vagona kratīšanu.

Tā apskates laikā robežsargi konstatēja 21 melnā polietilēna plēvē ietītu taisnstūrveida saini ar "Queen" un "NZ Gold" markas cigaretēm, kas bija paslēptas vagonā, apberot tās ar zirņiem.

Kopumā robežsargi izņēma 252 000 kontrabandas cigarešu – 132 000 cigarešu "Queen" un 120 000 cigarešu "NZ Gold" ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Iepriekš uzsāktais kriminālprocess tika pārkvalificēts pēc Krimināllikuma 221. panta trešās daļas par tabakas izstrādājumu nelikumīgu izgatavošanu (ražošanu), uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja tā izdarīta lielā apmērā vai to izdarījusi organizēta grupa.

Par minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu likums paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!