Foto: Valsts policija

Aizvadītajā nedēļā Valsts policijas amatpersonas veica vairākas kratīšanas, kuru laikā tika izņemta degviela, tabakas izstrādājumi ar Baltkrievijas Republikas akcīzes marķējumu un amfetamīns, portālu "Delfi" informēja policijā.

Par dotajiem faktiem uzsākti vairāki kriminālprocesi un notiek izmeklēšana.

14. jūlijā Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Daugavpils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas operatīvo pasākumu rezultātā saistībā ar akcīzes nodokli apliekamo preču nelikumīgu apriti Augšdaugavas novadā, Medumu pagastā, aizturēja 1992. gadā dzimušu sievieti, pie kuras automašīnā tika atrasti 18 880 tabakas izstrādājumu ar Baltkrievijas Republikas akcīzes marķējumu, kā arī tika izņemti 700 litri degvielas.

Par doto faktu ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221. panta 1. daļas par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu izgatavošanu (ražošanu), uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā, ar ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

14. jūlijā Daugavpils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas likumsargi, veicot operatīvos pasākumus saistībā nelikumīgu vielu un priekšmetu nodošanu personām, kuras ievietotas īslaicīgās aizturēšanas un ieslodzījuma vietās, Daugavpilī aizturēja 1962. gadā dzimušu sievieti, kura apmeklējuma laikā mēģināja ieslodzījumā esošai personai nodot narkotiskās vielas. Kratīšanas laikā tika izņemti divi grami baltas pulverveida vielas, kas visdrīzāk ir amfetamīns, secina policijā.

Saistībā ar notikušo sievietei draud kriminālatbildība par mēģinājumu nodot personai, kura ievietota īslaicīgās aizturēšanas vai ieslodzījuma vietās narkotiskās vai psihotropās vielas, ar ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz sešiem gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Dienu vēlāk, 15. jūlijā Daugavpils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas sadarbībā ar Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja likumsargiem, veicot operatīvos pasākumus saistībā ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti Daugavpilī aizturēja 1987. gadā dzimušu vīrieti, pie kura tika atrasti un izņemti aptuveni četri grami baltas pulverveida vielas, kas visdrīzāk ir amfetamīns.

Šajā pašā dienā Daugavpils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas, pārbaudot operatīvo informāciju, saistībā ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti, Daugavpilī aizturēja vēl vienu personu – 1992. gadā dzimušu vīrieti, pie kura tika atrasts aptuveni viens grams amfetamīna.

Abos gadījumos personām draud kriminālatbildība pēc Krimināllikuma 253. panta 1. daļas par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu bez nolūka tās realizēt, ar ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Lai noteiktu precīzu konfiscēto vielu daudzumu un sastāvu, visām izņemtajām vielām nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!