Valsts policija (VP), veicot kratīšanu kāda vīrieša dzīvoklī Olainē, atrada marhuānas stādus, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

Kopumā izņemts 21 neizžāvēts un divi izžāvēti marihuānas stādi, kā arī speciālais aprīkojums.

1986. gadā dzimušais vīrietis, kurš jau iepriekš bija nonācis policijas redzeslokā par narkotisko vielu lietošanu, tika aizturēts.

Pret viņu policija uzsāka kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 256. panta pirmās daļas, proti, par narkotisko un psihotropo vielas saturošu augu neatļautu sēšanu un audzēšanu, kā arī pēc 253. panta pirmās daļas – par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu bez nolūka tās realizēt.

Par narkotiskās vai psihotropās vielas saturošu augu neatļautu sēšanu vai audzēšanu Krimināllikums paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Savukārt Krimināllikuma 253. panta pirmā daļa kā sodu paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Kopumā šī gada pirmajos sešos mēnešos Rīgas reģionā policisti ir izņēmuši 42 kilogramus marihuānas, 7,5 kilogramus MDMA tabletes, 7,2 kilogramus amfetamīna un metamfetamīna, 2 kilogramus kokaīna un 1 kilogramu sintētisko opioīdu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!