Foto: Publicitātes attēli

Šā gada 6. oktobrī Terehovas robežkontroles punktā aizturēts Krievijas pilsonis, kurš mēģināja piekukuļot robežsargu, portāls "Delfi" uzzināja Valsts robežsardzē (VRS).

Veicot valsts robežu šķērsojošo personu un transportlīdzekļu robežpārbaudi, robežsargi konstatēja ar autobusu Latvijā ieceļojošu Krievijas pilsoni, kurš robežsargam deva kukuli – 100 eiro, lai šķērsotu valsts robežu bez nepieciešamajiem dokumentiem.

Par kukuļdošanu uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 323. panta pirmās daļas un krimināllietas materiāli nosūtīti Austrumlatgales prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Austrumlatgales prokuratūrā persona saukta pie kriminālatbildības un viņai tika piemērots prokurora priekšraksts par sodu, nosakot naudas sodu 10 minimālo mēnešalgu apmērā, kas atbilst 5 000 eiro.

VRS atgādina, ka kukuļdošana kvalificējama kā smags noziegums, par kuru saskaņā ar Krimināllikumu draud brīvības atņemšana līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods 10 līdz 2000 Latvijā noteikto minimālo mēnešalgu apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!