Foto: Pixabay
Šī gada 7. oktobrī Valsts policija (VP), izmeklējot kriminālprocesu par nelegālās televīzijas izplatīšanu, Rēzeknē aizturēja kādu vīrieti. Šobrīd policija turpina izmeklēšanu un skaidro apstākļus, portālu "Delfi" informēja policijā.

Pagājušajā nedēļā VP iepriekš uzsākta kriminālprocesā Rēzeknē veica virkni izmeklēšanas darbību, tajā skaitā arī astoņas kratīšanas, kuru rezultātā tika atrastas un izņemtas nelegālās televīzijas pārraidošas ierīces, datu nesēji un citi lietiski pierādījumi.

Policijai ir izdevies noskaidrot vairāku cilvēku saistību ar minēto noziegumu.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka konkrētie cilvēki ilgstoši Latgales teritorijā, galvenokārt, Rēzeknes novadā un Rēzeknes pilsētā, ir nodrošinājuši nelegālās televīzijas pakalpojumus, šādā veidā pārkāpjot arī blakustiesības, nodrošinot klientiem televīzijas pakalpojumu bez licences un atbilstošām tiesību īpašnieku atļaujām.

Aizdomās par noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu policisti ir aizturējuši vienu vīrieti, kurš tika ievietots īslaicīgās aizturēšanas vietā.

Par šādu noziedzīgu nodarījumu Krimināllikuma 148. panta trešajā daļā paredzēta brīvības atņemšana līdz sešiem gadiem.

Valsts policija brīdina, ka šobrīd saskaņā ar Nacionālās elektronisko plašsaziņu padomes (NEPLP) lēmumiem Krievijas propagandas kanāli ir aizliegti, kā arī, vadoties no Aizsargāta pakalpojuma likuma 7. panta otrās daļas nosacījumiem, par nelegālas sistēmas uzstādīšanu, ierīkošanu, instalēšanu vai izmantošanu personīgiem mērķiem piemēro brīdinājumu vai naudas sodu līdz simt četrdesmit naudas soda vienībām tas ir, 700 eiro, līdz ar to šobrīd pie administratīvās atbildības saucami arī nelegālas televīzijas galalietotāji.

Vienlaikus VP norāda, ka šo grozījumu mērķis nav sodīt iedzīvotājus, bet gan aizsargāt Latvijas informatīvo telpu un pašus cilvēkus.

Valsts policija aicina iedzīvotājus, kuriem radušās šaubas par viņu TV apraides operatoru, pārliecināties par attiecīgās licences esamību pakalpojuma sniedzējam NEPLP mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!