Foto: Valsts policija

Pirmdien, 10.oktobrī, Valsts policija (VP) ar kinologiem un dienesta suņiem Marko, Yaro un Enzo, veica pārbaudi skolā Ventspilī, lai noskaidrotu, vai nenotiek nelikumīga narkotisko vielu aprite – lietošana, glabāšana un realizācija. Policija kopumā konfiscēja virkni neatļauto vielu un sāka vairākas lietvedības par skolēnu atrašanos reibumā, portālu "Delfi" informēja policijā.

Kādas Ventspils skolas deviņi jaunieši pēdējā laikā bija nonākuši policijas redzeslokā par iespējamu narkotisko vielu lietošanu, tāpēc VP gan pēc savas iniciatīvas, gan arī skolas pieteikuma veica pārbaudes skolā, lai novērstu apreibinošo vielu apriti.

Kopumā tika pārbaudīti 450 jaunieši un dienesta suns norādīja uz vienu jaunieti, kura, iespējams, atradusies apreibinošo vielu ietekmē. Lai to noskaidrotu, viņa tika nogādāta medicīnas iestādē ekspertīzes veikšanai.

Pie citiem skolēniem tika atrastas cigaretes, to skaitā arī elektroniskās cigaretes.

Kopumā ir uzsākti 11 administratīvo pārkāpumu procesi pret jauniešiem vecumā no 15-17 gadiem.

10 administratīvo pārkāpumu procesi uzsākti par tabakas izstrādājumu, augu smēķēšanas produktu, elektronisko smēķēšanas ierīču vai to uzpildes tvertņu glabāšanu, ja to izdarījis bērns, savukārt viens administratīvais process uzsākts par, iespējams, apreibinošo vielu lietošanu.

Saskaņā ar Bērnu tiesību aizsardzības likumu, par šādu pārkāpumu piemēro brīdinājumu vai naudas sodu līdz 15 eiro.

Lai novērstu atkarību izraisošo vielu apriti, šādas pārbaudes notika iepriekš un notiks arī turpmāk, brīdina VP.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!