Foto: F64

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aizvadītajā diennaktī steidzis uz 16 ugunsgrēkiem, tostarp piektdienas rītā dienesta palīdzība bija vajadzīga Kārslavas novada Asūnes pagastā, kur vienstāva mājā bija izveidojies sadūmojums, kurā bojā gāja viens cilvēks, portāls "Delfi" uzzināja dienestā.

VUGD norādīja, ka izsaukums tika saņemts pulksten 7.26 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Krāslavas novada Asūnes pagastu, kur vienstāva dzīvojamā mājā bija izveidojies sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja piedūmojumu, kas visticamāk radies nepareizas apkures ierīces lietošanas rezultātā. Degšana ārpus krāsns nenotika. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas tika iznests cilvēks, kurš notikumā gāja bojā. Pulksten 8.20 darbi notikuma vietā noslēdzās.

Savukārt ceturtdien pulksten 14.16 VUGD saņēma izsaukumu uz Stadiona ielu Daugavpilī, kur daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā uz plīts bija piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens 0,3 kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotā dzīvokļa izglāba vienu cilvēku, kuru nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Izsaukums uz notikumu tika saņemts no kaimiņa, kurš izdzirdēja, ka kaimiņa mājoklī strādā dūmu detektors, kā arī redzēja pa logu nākam dūmus. Pulksten 14.33 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 38 izsaukumus – 16 uz ugunsgrēku dzēšanu, 13 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!