Foto: Shutterstock
Sestdien, 3. decembrī, Suntažo automašīnas "Subaru Outback" vadītāja uzbrauca gājējam, kurš notikuma vietā no gūtajām traumām mira, portālam "Delfi" pavēstīja Valsts policijā (VP).

Pēc sākotnējās informācijas vīrietis pārvietojies pa brauktuvi, bez gaismu atstarojošiem elementiem. Policija skaidro notikušā apstākļus, bilst VP.

Kopumā aizvadītajā diennaktī valstī reģistrēti 106 ceļu satiksmes negadījumi, tajos cietušas sešas personas un viena gājusi bojā.

Visvairāk cietušo reģistrēts Rīgā un tās apkārtnē – četri. Vēl pa vienam cilvēkam cieta avārijās Kurzemes un Vidzemes reģionā.

Sestdien visvairāk avāriju bijis Rīgas reģionā – 34. Zemgalē reģistrēti 23 ceļu satiksmes negadījumi, Vidzemē un Kurzemē – katrā pa 17, bet Latgalē – 15.

Pavisam ceļu satiksmes jomā aizvadītajā diennaktī pieņemti 468 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tajā skaitā 144 par ātruma pārsniegšanu, 24 par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā, kā arī 10 par agresīvu braukšanu.

Deviņi šoferi reibumā pieķerti Rīgas reģionā, seši Latgales reģionā, pa četriem dzērājšoferiem pieķerts Zemgalē un Vidzemē, savukārt Kurzemē pieķerts viens autovadītājs, kurš sēdās pie stūres dzērumā.

Tāpat arī piektdien policija Rīgas reģionā izrakstījusi sešus protokolus par agresīvu automašīnas vadīšanu, bet Kurzemē – četrus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!