Foto: Reuters/Scanpix

Pērn, 15. decembrī, Valkas novada Kārķu pagastā savā dzīvesvietā tika atrasts 1943. gadā dzimuša vīrieša līķis ar redzamām vardarbīgas nāves pazīmēm. Par sirmgalvja slepkavību janvāra sākumā aizturēti divi vīrieši, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā (VP).

4. janvārī Vidzemes rajona tiesa abiem aizturētajiem piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu.

Pagājušā gada 15. decembrī pēc pulksten 11 policijā tika saņemts izsaukums uz Valkas novadu, Kārķu pagastu, kur savā dzīvesvietā atrasts miris 1943. gadā dzimis vīrietis ar vardarbīgas nāves pazīmēm. Izbraucot uz notikuma vietu, likumsargi konstatēja, ka uz bojā gājušā vīrieša ķermeņa ir šautas brūces.

Saistībā ar notikušo tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 116. panta – par slepkavību. Par šādu noziegumu soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Veicot pirmstiesas izmeklēšanu un skaidrojot notikušā nozieguma apstākļus, policisti aizdomās par slepkavības izdarīšanu šī gada 2. janvārī aizturēja 1986. un 1995. gadā dzimušus vīriešus.
Šobrīd kriminālprocesā turpinās izmeklēšana, norāda policijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!