Foto: LETA

Pagājušajā nedēļas nogalē no ūdenstilpēm Latvijā izcelti trīs cilvēku līķi – Dobeles pusē, Smiltenes novadā un Jēkabpilī, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Svētdienas vakarā, neilgi pēc pulksten 17 tika saņemts izsaukums uz Dobeles novada Bēnes pagastu, kur glābēji trīs metrus no dīķa krasta izcēla bojāgājušu cilvēku, kuru nodeva Valsts policijai.

Savukārt sestdien vakarā ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Smiltenes novada Blomes pagastu, kur cilvēks devies makšķerēt uz piemājas dīķa ledus, bet nav atgriezies. Pārmeklējot ūdenstilpi, cilvēks tika atrasts un izcelts no ūdens, kur tika nodots NMPD mediķiem, kuri konstatēja cilvēka nāvi.

Taču piektdien Jēkabpilī no Daugavas ugunsdzēsēji izcēla bojāgājušu cilvēku, kuru nodeva NMPD darbiniekiem.

Savukārt svētdien ugunsdzēsēji steidzās uz Avotu ielu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas trešā stāva dzīvokļa vannas istabā dega sadzīves mantas. Pirms VUGD ierašanās no dzīvokļa paša spēkiem evakuējās viens cilvēks un no ceturtā stāva evakuējās vēl divi cilvēki.

Naktī uz svētdienu VUGD saņēma izsaukumu Daugavpilī, kur piecstāvu dzīvojamās ēkas pagrabā dega sadzīves mantas. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kuru glābēji no piedūmotā pagraba izglāba un nodeva NMPD mediķiem.

Sestdienas vakarā ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Olaines pagastu, kur dega divstāvu dzīvojamā māja, saimniecības ēka, šķūnis un malka.

Tāpat VUGD saņēma izsaukumu uz Limbažu novada Brīvzemnieku pagastu, kur vienstāva neapsaimniekotā ēkā dega sadzīves mantas. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem.

Glābēji saņēma izsaukumu uz Ķekavas novada Baložiem, kur divstāvu dzīvojamā māja ar piebūvi. No ēkas tika evakuēti astoņi cilvēki, kā arī mājdzīvnieki.

Piektdien VUGD saņēma izsaukumu uz Cēsu novada Līgatnes pagastu, kur divstāvu dzīvojamā māja nepareizas apkures sistēmas ekspluatācijas rezultātā jūtama tvana gāze. Notikumā cieta divi cilvēki.

Piektdien pēcpusdienā ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Augšdaugavas novada Laucesas pagastu, kur no applūdušā teritorijā esošas divstāvu vasarnīcas ar laivas palīdzību tika izglābts cilvēks, vēl viens cilvēks atteicās evakuēties.

Aizvadītajā diennaktī glābēji dzēsa astoņus kūlas ugunsgrēkus, no kuriem četri izcēlās Rīgā un pierīgā, divi – Kurzemē, savukārt viens kūlas ugunsgrēks reģistrēts Latgalē un Zemgalē. Plašākais kūlas ugunsgrēks dzēsts Ropažu novadā, kur glābēji dzēsa kūlas ugunsgrēku 15 hektāru platībā.

Kopumā aizvadītajās trīs diennaktīs VUGD saņēma 133 izsaukumus – 54 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā astoņus uz kūlas ugunsgrēku dzēšanu un vienu uz meža ugunsgrēku dzēšanu, 53 uz glābšanas darbiem, bet 26 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!