Foto: AP/Scanpix

"Es varu jūsu dzīvi pārvērst par elli vai par paradīzi, izvēle ir jūsu rokās," "Negribi tikties? Bet nāksies!" ir dažas no kāda "Facebook" anonīmā konta ziņām, ko saņem Madara (vārds mainīts). Anonīmais Andris šķietami viņu pazīst – zina, ar kādu mašīnu viņa brauc, zina arī, kāds auto ir viņas ģimenei. Uzrakstīja precīzu viņas mājas adresi. Taču Valsts policija (VP) atteicās uzsākt kriminālprocesu. Neesot nozieguma sastāva un tā neesot vajāšana.

Vajātājs Madarai sūta dažāda veida ziņas: saņemtas pat tādas ziņas kā – "Gribu tevi kā kādreiz zaļumos no mugurpuses tā riktīgi dziļi!", "Labrīt mazā! Šodien tiekamies! Uzvelc man par godu melnu veļiņu un zeķturus!" un "Gribu tevi. Vienmēr dabonu, ko gribu un tu pati labi zini". Madara šobrīd baidās, ka cilvēks, kurš dēvē sevi par Andri, savus draudus varētu īstenot.

Kā vēstīts policijas paziņojumā, "esošajās sarakstēs notikusi savstarpēji provokatīva saziņa." Izmeklētāji tā lēmuši, jo sieviete nav izmantojusi iespēju vīrieti nobloķēt, un tā vietā atbild ar pretjautājumiem. Tādējādi šī saziņa nevarot būt nevēlama. Tāpat likumsargi norāda, ka sievietei neesot pamata baidīties par savu vai tuvinieku drošību.

Policijas iecirknis, kurā atteikts sākt kriminālprocesu, ir Zemgales reģiona pārvaldes Austrumzemgales iecirknis. Tas pats, kura vadītāju atbrīvos no amata sievietes slepkavības dēļ, ko pastrādāja policijas meklētais Leons Rusiņš.


Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!