Foto: Publicitātes foto

Sestdien no rīta glābēji Krāslavas novada Bērziņu pagastā no Osvas ezera izcēla bojāgājušo. Piektdien šajā ezerā bija apgāzusies laiva ar diviem cilvēkiem, kuri gāja bojā, portālu “Delfi” informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Viens no bojāgājušajiem tika atrasts piektdien vakarā, savukārt otru sestdien no rīta pamanīja iedzīvotāji. Ūdenslīdēji iegremdējās zem ūdens un bojāgājušo izcēla.

Savukārt naktī uz pirmdienu, pulksten 3.15 ugunsdzēsēji steidzās uz Dzelzavas ielu Rīgā, kur dega apģērbs uz cilvēka ķermeņa. Cilvēks tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Pulksten 4.14 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Ap vieniem naktī VUGD saņēma izsaukumu uz Valku, kur dega vairāki šķūnīši. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās viens cilvēks evakuējās paša spēkiem.

Svētdien tika saņemts izsaukums uz Ugāles ielu Rīgā, kur divstāvu dzīvojamai mājai dega ārsiena, pirmais stāvs, pagrabs un otrais stāvs. No mājas tika evakuēts viens cilvēks.

Naktī uz svētdienu glābēji devās uz Ogres novada Ogresgala pagastu, kur trīsstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī bija piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens. Istabā ugunsdzēsēji glābēji atrada cilvēku, kuru izglāba.

Kopumā aizvadītajās diennaktīs VUGD saņēma 138 izsaukumus – 68 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā 18 uz kūlas ugunsgrēku dzēšanu un piecus uz meža ugunsgrēku dzēšanu, 41 uz glābšanas darbiem, bet 29 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!