Foto: Kadrs no video

"Šādi darījās deviņdesmitajos", "atsaldeņi", mežoņu izklaides – šādus un vēl skarbākus komentārus vietnes "X" (iepriekš – "Twitter") lietotāji izmantojuši, aprakstot savas emocijas pēc video noskatīšanās, kurā iemūžināta šaušana no braucoša auto pa briežu baru.

Valsts policijā "Delfi" svētdien uzzināja, ka policija ir noskaidrojusi iespējamās iesaistītās personas, ir uzsākts kriminālprocess un notiek darbs.

Portāls "tv3.lv" ziņo, ka notikušais fiksēts Saldus novadā.

Reaģējot uz video, Latvijas Mednieku savienība (LMS) savā "Facebook" kontā aicinājusi Valsts policiju un Valsts meža dienestu izvērtēt šo situāciju un nepieciešamības gadījumā saukt pārkāpējus pie atbildības – mednieku starpā šādām personām nav vietas.

Žurnāls "Medības" svētdien raksta, ka jau no rīta sazinājās ar Valsts meža dienestu, nosūtot iestādei video un saņēma ziņu, ka: "Šis gadījums Valsts meža dienestam un Valsts policijai ir zināms, tiek veikta apstākļu noskaidrošana."

LMS priekšsēdētājs Jānis Baumanis "tv3.lv" norādījis, ka video notiekošais nepārprotami ir malu medniecība.

"Spriežot pēc tā, ka filmētāji runā latviešu valodā, es pieņemu, ka tas ir filmēts Latvijā. Domāju, ka tas ir svaigs video, jo ļoti ātri izplatījās. Es runāšu ar lielu pārliecību, ka tas ir noticis Latvijā. Tur ir pārkāpts viss, ko var pārkāpt, sākot ar normatīviem aktiem, beidzot ar medību ētiku un medību likuma noteikumiem," izteicies Baumanis.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!