Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Valsts drošības dienests (VDD) ir rosinājis prokuratūru uzsākt kriminālvajāšanu pret vienu personu par terorismu slavinoša un uz terorismu aicinoša satura materiālu izplatīšanu, portāls "Delfi" uzzināja dienestā.

Kriminālprocess pret islāmticībā pārgājušo Latvijas pilsoni sākts 14. augustā saskaņā ar Krimināllikuma 79.6 panta pirmo daļu.

Persona nonāca VDD uzmanībā, jo videokoplietošanas platformā "TikTok" dalījās ar videomateriāliem, kuros tiek slavināta islāmistu teroristu grupējumu ideoloģija. VDD izmeklēšanas gaitā konstatēja, ka persona terorismu slavinošu un uz terorismu aicinošu saturu izplata sistemātiski un mērķtiecīgi.

Aizdomās turētajai personai kā drošības līdzeklis patlaban ir piemērots apcietinājums.

Jau ziņots, ka vasarā, veicot personas aktivitāšu padziļinātu izpēti, dienests konstatēja konvertīta paustu atbalstu teroristiskajai organizācijai Daesh, kā arī viņa apliecinājumus gatavībai iesaistīties vardarbīgās aktivitātēs islāma vārdā. Tāpat VDD ieguva informāciju, ka persona izrāda pastiprinātu interesi par šaujamieročiem.

23. augustā VDD personas dzīvesvietā veica kriminālprocesuālas darbības, kuru laikā padziļinātai izpētei tika izņemti vairāki datu nesēji. Kriminālprocesuālo darbību laikā persona tika aizturēta. Aizdomās turētajai personai kā drošības līdzeklis ir piemērots apcietinājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!