Foto: stock.xchng
Acu zona ir tā, kur parādās pirmās novecošanās pazīmes. Ap 28-30 gadiem organismam sāk zust līdzsvars starp atjaunošanās un noārdīšanās procesiem, protams, tas attiecas arī uz sejas ādu, sevišķi acu zonu, jo āda ap acīm ir plānāka kā citās vietās un ap 35 gadiem mēs varam saskatīt vizuālas izmaiņas.

Āda vairs nav tik elastīga un tvirta, parādās mīmikas krunciņas, maisiņi, tumšie loki un tūska ap acīm. Konsultē skaistuma klīnikas "4. Dimensija" ārste kosmetoloģe Rita Petrovska.

Acu maisiņu un tūskas veidošanās galvenokārt saistīta ar:
1. acs saslimšanām;
2. funkcionālām un strukturālām izmaiņām iekšējos orgānos (nieres, urīnpūslis, sirds);
3. mugurkaula problēmām.

Risinājums:

  • Svarīgi noregulēt ēšanas paradumus, ievērot dienas režīmu, sabalansēt darbu ar atpūtu.
  • Lai no rīta nepārsteigtu maisiņi zem acīm, pēc plkst. 18:00 uzturā nevajadzētu lietot ogļhidrātus, jo tieši vakara periodā tie veicina šķidruma aizturi organismā un pastiprina tauku uzkrāšanos. Īpaši tas attiecas uz alkoholu, augļiem, ogām, sulām un miltu izstrādājumiem. To visu vajadzētu lietot dienas pirmajā pusē.
  • Iespēju robežās jāizvairās no sāls lietošanas uzturā, bet savā ēdienkartē vairāk jāiekļauj kāliju saturošus produktus, piemēram, saknes, dārzeņus un augļus.
  • Katru rītu jācenšas celties līdz plkst. 9.00 un iet gulēt ne vēlāk kā plkst. 22.00-23.00.

Protams, var pielietot atsevišķas kosmētiskās procedūras kombinācijā ar mezoterapiju. Nereti, tā kā šī problēma ir meklējama dziļāk organismā, talkā var aicināt akupunktūras speciālistu, lai līdzsvarotu organisma funkcionālo stāvokli. Mājās var lietot speciālu krēmu acīm, tomēr jāatceras, ka tas palīdzēs tikai tad, ja centīsies dzīvot veselīgi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!