Foto: PantherMedia/Scanpix
Lai iedrošinātu un atbalstītu sievietes pirmo soļu speršanai biznesā vai kādā sociāla projekta realizēšanā, topošās uzņēmējas tiek aicinātas piedalīties konkursā "Tu to vari", kas var kļūt par neatsveramu atspēriena punktu uzņēmējdarbības uzsākšanai. Konkursa dalībniecēm tiks rīkotas nepieciešamās apmācības, kā arī četras labākās iegūs līdz 2000 eiro vērtu finansiālo atbalstu sava projekta īstenošanai, informē konkursa organizatori, Starptautiskā Soroptimistu (SI) Rīgas kluba pārstāvji.

Konkursā aicinātas piedalīties sievietes no visiem Latvijas novadiem un pilsētām, kuras sasniegušas 18 gadu vecumu, un kuras vēlas izveidot savu uzņēmumu, īstenot sociālā atbalsta projektu, vai gluži vienkārši, kuras nolēmušas sevi pilnveidot un sniegt palīdzīgu roku apkārtējiem. Atbalstāma ir jebkura ideja, vai tā nākusi no talantīgas adītājas, kulināres, izpalīdzīgas slimnieku kopējas, brunču darinātājas, tējas ziedu vācējas vai arī bērnu aukles.

Mērķis ir viens - veicināt sieviešu uzņēmējdarbību, paaugstināt konkurētspēju, kā arī uzlabot sieviešu sociālo stāvokli, organizējot apmācības un konsultācijas savu projektu realizēšanai.

Konkurss norisināsies divās kārtās: pēc pirmās kārtas tiks izvēlēti projekta pieteikumi, kuru autorēm tiks organizētas nepieciešamās apmācības projektu realizēšanai.

Pēc iegūtajām jaunajām zināšanām, desmit pretendentes startēs konkursa otrajā kārtā, kurā pretendentēm būs jāiesniedz biznesa plāns vai projekta apraksts savas biznesa idejas vai sociālā projekta realizācijai. Četri labākie darbi iegūs 2000 eiro finansiālu atbalstu sava biznesa vai sociāla projekta uzsākšanai.

SI Rīgas kluba prezidente Ilona Mežecka skaidro: "Vēlamies būt atbalsts un iedrošinājums sievietēm savu sapņu īstenošanā. Nebaidieties no neizdošanās un nešaubieties! Izmantojiet šo projektu arī kā iespēju palīdzēt citiem."

Interesentēm jāaizpilda konkursa pieteikuma anketa un jāatsūta savs CV līdz 2013.gada 5.martam uz e-pastu - konkursi@soroptimistriga.com

Par to, vai pretendentes tiks aicinātas piedalīties konkursa otrajā kārtā, tiks paziņots personīgi līdz 2013.gada 25.martam.

Konkursa nolikums
Konkursa pieteikuma anketa + CV

Starptautiskā Soroptimistu organizācija darbojas 125 pasaules valstīs, aizstāvot sieviešu tiesības un vienlīdzību darba tirgū, iestājas par nodarbinātības mazināšanu un cilvēktiesību aizstāvību, tieši tāpēc šajā konkursā var piedalīties tikai sievietes.

Sīkāka informācijas par SI Rīga kluba darbību un konkursu mājas lapā wwww.soroptimistriga.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!