Foto: LETA

Rīga ir izsludinājusi apspriedi ar piegādātājiem, lai pēcāk atklātā konkursā Rīgai atrastu sabiedriskā transporta pieturvietu nojumes, liecina informācija Elektronisko iepirkumu sistēmā (EIS).

Apspriede tiek rīkota ar mērķi ļaut ieinteresētajiem piegādātājiem iepazīties ar plānotā iepirkuma nosacījumiem un saņemt priekšlikumus dokumentācijas pilnveidei.

Rīgai daļas pieturvietu trūkst jau vairākus gadus, un, lai gan ir sludināti dažāda veida iepirkumi, atsaucība no uzņēmumiem nav sekojusi.

Rīga cer atrast uzņēmumu, kas saražos aptuveni 500 pieturvietu nojumes un tās piegādās pēc nepieciešamības. Maksimālā kopējā līgumcena plānota piecu miljonu eiro apmērā bez PVN. Iepirkumu plānots izsludināt martā.

Nojumes plānotas gan standarta izmēros, gan sašaurinātas. Tām jābūt lietotājam ērtām un drošām, jāpasargā no laikapstākļiem, savukārt dizainam jābūt lakoniskam, laikmetīgam un pilsētvidē iederīgam. Tāpat tām jābūt izturīgām pret vēju un sniegu.

Tāpat pieturvietā jāparedz vieta elektroniskajiem tablo, kā arī viedajiem risinājumiem – gaisa kvalitātes rādītājiem, trokšņa līmeņa mērītājiem, USB uzlādes vietām, pašvaldības policijas novērošanas kamerām un citiem.

Lai gan Rīgas dome iepriekš sludināja izsoli uz zemesgabaliem, kur reklāmdevējiem būvēt pieturvietas, vietā iegūstot vietu reklāmai uz 20 gadiem, šāds solis neguva pretendentu atbalstu – izsolei neviens nepieteicās.

Iepirkumus par sabiedriskā transporta pieturvietu iegādi jau vairākkārt sludināts iepriekš un vairākkārt arī beidzies bez rezultāta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!