Foto: LETA

Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas deputāti trešdien apstiprināja galvaspilsētas civilās aizsardzības plānu, kas ir pirmais visā Latvijā, kas iesaka, kā iedzīvotājiem rīkoties militāra apdraudējuma gadījumā.

Plāns tapis sadarbībā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS), Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu (VUGD) un vairākām ministrijām.

Pašvaldība plāno arī gada garumā veidot astoņus informējošus seminārus par dažādiem tematiskajiem blokiem, kas būs pieejami gan tiešraidē, gan ierakstā visiem interesentiem. Arī pašvaldības mājaslapā tiks izveidota civilajai aizsardzībai veltīta sadaļa, kurā būs gan izstrādātais plāns, gan ieteikumi iedzīvotājiem.

Šogad plānots arī uzsākt darbu pie drošo patvēruma vietu marķēšanas, veidot materiālo rezervju uzkrājumu un atjaunot divas bumbu patvertnes. Paralēli pie patvērumu vietu pārbaudes ķersies arī VUGD un Rīgas būvvaldes inspektori. Informācija tiks uzkrāta elektroniski un atspoguļota kartē, nākotnē paredzot arī atzīmi kadastrā.

Pašvaldība sākumā plāno izveidot digitālus informatīvos materiālus, bet gada beigās arī drukātus. Savukārt VUGD aicina pēc iespējas katram viedtālrunī lejupielādēt "112" lietotni, kurā apdraudējuma situācijā saņems paziņojumu, gan arī varēs iepazīties, kā rīkoties.

Deputātiem vairāki ieteikumi

Komitejas sēdē deputāti pauda vairākus ieteikumus.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!