Foto: PantherMedia/Scanpix

Trešdien, 24. aprīlī, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā turpinājās iepriekš sāktās diskusijas par veselības mācības ieviešanu skolās vai satura integrēšanu vairākos mācību priekšmetos. Sēdē piedalījās arī Jēkabpils un Rēzeknes tehnikumu audzēkņi, kas dalījās savā pieredzē, norādot, ka vairāk atbalsta veselības mācības ieviešanu kā atsevišķu priekšmetu, jo tā mācītais saturs paliktu prātā vairāk un skolotāji mazāk tam "pārietu pāri".

Jēkabpils tehnoloģiju tehnikuma 3. kursa audzēkne Saeimas komisijā norādīja, ka labāk atbalstītu ideju par atsevišķu veselības mācības priekšmetu, lai "var fokusēties uz vienu lietu", jo tā vairāk paliek atmiņā.

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) pārstāve Iveta Pudule prezentēja starptautiskā skolēnu veselības paradumu pētījuma rezultātus, kur atklājās, ka jauniešiem ir vairāk liekā svara, viņu veselības pašvērtējums ir diezgan zems, kā arī tas, ka meitenes lieto alkoholu vairāk nekā zēni. Pētījumā piedalījās 11, 13 un 15 gadus veci pusaudži.

Runājot par lieko svaru, jauniete ieteica, ka būtu noderīgi, ja sporta stundās vairāk informētu, kā cīnīties ar lieko svaru, kā noturēt formu, nevis mācītu sporta veidus, kā pamatā ir šobrīd.

Nepieciešams vismaz 1 miljons eiro

Kā savā prezentācijā norādīja Izglītības un zinātnes ministrija (IZM), piedāvājumu par atsevišķa mācību priekšmeta "Veselības mācība" izveidošanu vispārējā izglītībā Ministru kabinets noraidīja jau 2013. gadā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!