Foto: LETA

Nedz Satversmes aizsardzības birojā (SAB), nedz Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB), nedz Valsts drošības dienestā (VDD) nav saņemti iesniegumi no Renāra Kadžuļa vai viņa pārstāvēta uzņēmuma SIA "SOAAR" par iespējamām nelikumībām saistībā ar partiju "Jaunā Vienotība" vai mēģinājumiem ietekmēt kādu vēlēšanu norisi, noskaidroja portāls "Delfi".

SAB norādīja, ka tur nav saņemts iesniegums no Kadžuļa vai "SOAAR" saistībā ar iespējamu 2014. gada Saeimas vēlēšanu rezultātu viltošanu vai mēģinājumiem to darīt. Tāpat par šādu tematiku nav saņemts arī neviens anonīms iesniegums.

VDD norādīja, ka ne 2014. gadā, ne vēlāk VDD nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai citas personas saistībā ar izskanējušo apgalvojumu. Tiesa, VDD norādīja, ka dienests pievērsis uzmanību uzņēmēja izteikumiem.

Arī KNAB portālam "Delfi" norādīja, ka līdz šim birojs nav saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa, SIA "SOAAR" vai citas personas par iespējamu 2014. gada Saeimas vēlēšanu rezultātu viltošanu.

"Vakar LTV raidījumā "Kas notiek Latvijā?" izskanējušā informācija no uzņēmēja par iespējamu vēlēšanu rezultātu viltošanu ir nopietns signāls, kas pirmšķietami norāda uz valsts sagrābšanas pazīmēm, un šāda nozieguma izmeklēšana ir Valsts drošības dienesta kompetencē," pauda KNAB.

Birojā atgādina, ka KNAB lietvedībā ir divas resoriskās pārbaudes par iespējamiem likumpārkāpumiem, kas saistīti ar politisko partiju apvienību "Jaunā Vienotība".

Vienā pārbaudē KNAB izvērtē aizdomas par ilgstošu viena uzņēmuma bezatlīdzības pakalpojumu nodrošināšanu politiskajai partijai "Vienotība". Savukārt otrā – iespējamo tā saukto aplokšņu algu maksāšanu partijas darbiniekiem un partijai pietuvinātām personām.

Tāpat KNAB lietvedībā ir viens kriminālprocess, kurā iestāde izmeklē iespējamu izšķērdēšanu saistībā ar lidmašīnu līgumreisu izmantošanu bijušā Ministru prezidenta, kurš pārstāv politisko partiju apvienību "Jaunā Vienotība", komandējumos.

Iestādes lietvedībā ir bijis viens kriminālprocess, kurā figurēja uzņēmums "SOAAR" un tā pārstāvis. Šo kriminālprocesu KNAB 2024. gada 21. februārī nodeva prokuratūrai, rosinot uzsākt kriminālvajāšanu.

Jau vēstīts, ka trešdien, 24. aprīlī, raidījumā "Kas notiek Latvijā" uzņēmuma "SOAAR" līdzīpašnieks Kadžulis pauda, ka 2014. gada Saeimas vēlēšanu naktī viņam zvanījis Kampars. "Izsauc ārā un saka tā: izskatās, ka mūsu priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa netiks ievēlēta, un mums vajag, lai tu izdari, lai viņa tiktu ievēlēta," pauda Kadžulis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!