Fоtо: DELFI

Pēc publiski izskanējušās informācijas par iespējami seksuālu uzmākšanos Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (JVLMA), augstskola nu durvīs ierīkojusi pirmo lodziņu, ar mērķi uzlabot studiju vides drošību, JVLMA vēsta sociālajos medijos.

Kā vēsta augstskola, ar šādiem lodziņiem plānots aprīkot vairākas mācību klases.

Lodziņi netraucē skaņas izolācijai, uzsver iestāde.

Jau vēstīts, ka Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Kultūršoks" marta pirmajā pusē izskanēja informācija par pasniedzēju uzmākšanos studentēm. "Kultūršoks" rīcībā nonākušas septiņu JVLMA studenšu liecības par atsevišķu pasniedzēju seksuālu uzmākšanos. Tas licis sarosīties amatpersonām.

Pēc izkanējušās informācijas vairāki pasniedzēji zaudējuši savas amata pozīcijas, bet vienam ir piemērots disciplinārsods. Tāpat amatu zaudēja JVLMA rektors Guntars Prānis, kurš gan sākotnēji no amata atkāpties nevēlējās, jo uzskatīja, ka var būt daļa no efektīva situācijas risinājuma. Līdz rektora vēlēšanām JVLMA rektora amata pienākumus no 1. maija pilda līdzšinējā JVLMA Senāta vadītāja Ilona Meija.

Portāls "Delfi" vēstīja, ka pēc izskanējušās informācijas par iespējamo seksuālo uzmākšanos akadēmijā mākslu un kultūras universitāšu padomē meklēja risinājumus drošas mācību vides nodrošināšanai.

Tāpat vēstīts, ka Valsts policija sākusi kriminālprocesu saistībā ar izskanējušo informāciju par JVLMA pasniedzēju iespējamo uzmākšanos studentēm. Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma nodaļas par noziedzīgu nodarījumu pret tikumību un dzimumneaizskaramību.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !