Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI

Eksperti iesaka sagatavoties dažādām krīzes situācijām, tostarp gatavībā turēt somu ar visu nepieciešamo evakuācijas gadījumā. Vai ārkārtas soma ir dārga un smaga un cik viegli un ātri ir sagatavoties 72 stundu noturībai, lūkoja portāls "Delfi". To, vai somas saturs atbilst mērķim, vērtēja eksperti. Tiesa, vērtējums nav tas augstākais.

Savu somu atrādām speciālistiem: Zemessardzes pārstāvjiem, kuri vēlējās saglabāt anonimitāti, pārgājienu ekspertam Valdim Vītoliņam un uztura speciālistei Evai Katajai.

Somas saturu vērtē Zemessardze

Somas saturu vērtēja vairāki Nacionālo bruņo spēku Zemessardzes pārstāvji. Somas saturs tika vērtēts pēc fotogrāfijām – attālināti. Taču, kā uzsver Zemessardzē, atbilstošāk būtu veikt ekipējuma pārbaudi lauka apstākļos, vēlams, vairākas reizes, dažādos laikapstākļos. Kopumā vērtējums ir labs.

Kā norāda Zemessardzē, ir padomāts par visām nepieciešamajām pamatlietām. Eksperti somu vērtēja, pieņemot, ka tā tiktu nesta, pārvietojoties ar kājām, nevis vesta ar auto. Zemessardze katru somā ielikto lietu vērtēja atsevišķi, vidējais vērtējums – 8,2.

Taču mums skaidrs ir viens: ja ekipējumu pārbaudītu lauka apstākļos, mūsu vērtējums būtu krietni zemāks. Fotogrāfijā, visticamāk, nevarēja novērtēt, ka telts labākajā gadījumā sniegtu patvērumu kādā lielizmēra festivālā, bet līdzi paņemtā smagā svece vairāk būs noderīga Ziemassvētku vakaram.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!