Foto: Patriks Pauls Briķis/DELFI

Partiju apvienības "Jaunā vienotība" kopsapulcē piektdien, 14. jūnijā, nolemts organizācijas vadību uzticēt partijas "Vienotība" valdes loceklei, Ministru prezidentei Evikai Siliņai (JV), kura šajā amatā nomainīs ekspremjeru Krišjāni Kariņu (JV).

Kā portāls "Delfi" uzzināja "Jaunajā vienotībā", politiskās organizācijas valdē turpmāk strādās arī "Vienotības" valdes priekšsēdētājs Arvils Ašeradens, tās valdes loceklis Edmunds Jurēvics, partijas "Kuldīgas novadam" pārstāve Inga Bērziņa, partijas "Tukuma pilsētai un novadam" valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Limanskis, partijas "Valmierai un Vidzemei" pārstāvis Jānis Skrastiņš un Jēkabpils reģionālās partijas pārstāvis Kārlis Deikovskis.

Revīzijas komisijā turpmāk strādās partijas "Tukuma pilsētai un novadam" pārstāve Inese Šīmane, partijas "Vienotība" biedrs Uģis Rotbergs un šīs partijas ārlietu sekretārs Edgars Ikstens.

Siliņa akcentējusi, ka panākumi Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās nozīmē arī lielu atbildību.

Viņas skatījumā, uz partiju apvienību "Jaunā vienotība" arī turpmākos piecus gadus skatīsies kā uz galveno Latvijas interešu pārstāvi Eiropā. "Esam atbildīgi arī par darbu valdībā, un nākamā gada lielais izaicinājums būs pašvaldību vēlēšanas. Panākumu kaldināšanā ļoti liela nozīme būs partiju apvienībā ietilpstošajām reģionālajām partijām un to līderiem. Svarīga ir apvienības attīstība – nedrīkstam gulēt uz lauriem. Tāpēc būtiski, ka apvienībā notiek paaudžu maiņa – pieredzējušo politiķu zināšanas lieliski papildina mūsu jauno politiķu idejas un degsme," viņa atzinusi.

Tāpat Siliņa izteikusi pateicību biedriem, kolēģiem un atbalstītājiem, kuri viņu atbalstījuši partju apvienības valdes priekšsēdētājas vēlēšanās.

Līdz šim politiskās organizācijas priekšsēdētājs bija Kariņš. Viņš atzinis, ka 2018. gada vasarā uzņēmies vadīt politisko partiju apvienību, kad tās reitings bija 1,6%. Tā paša gada rudenī Saeimas vēlēšanās "Jaunā vienotība" pārvarējusi 5% barjeru un ieguvusi astoņus deputātu mandātus, bet jau nakamājās Saeimas vēlēšanās uzvarējusi, iegūstot 26 deputātu mandātus, atgādinājis Kariņš.

"Aizvadīts ļoti intensīvs posms, kura laikā organizācija guvusi sabiedrības uzticību un attīstījusies. Es nododu organizāciju vadīt tālāk laikā, kad esam atkārtoti uzvarējuši Eiropas Parlamanta vēlēšanās," aizvadīto darba periodu vērtējis Kariņš.

Organizācijā atgādina, ka partiju apvienības valdē līdz šim strādāja arī Bērziņa, Ašeradens, kā arī "Vienotības" valdes loceklis Jānis Reirs un partijas "Tukuma pilsētai un novadam" valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Limanskis. Iepriekš valdē darbojās arī partijas "Valmierai un Vidzemei" vadītājs Jānis Baiks un Jēkabpils reģionālās partijas vadītājs Leonīds Salcevičs.

Revīzijas komisijas sastāvā līdz šim strādāja partijas "Kuldīgas novadam" pārstāvis Artis Gustovskis, Rotbergs un Ikstens.

Politisko partiju apvienību "Jaunā vienotība" veido partijas "Vienotība", "Kuldīgas novadam", "Valmierai un Vidzemei", "Tukuma pilsētai un novadam", Jēkabpils reģionālā partija un Latgales partiju apvienība. Valdes vēlēšanās piedalījās delegāti no katras apvienību veidojošas partijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!