Foto: Patriks Pauls Briķis/DELFI

Partija "Progresīvie" kultūras ministres amatam virza līdzšinējo Kultūras ministrijas parlamentāro sekretāri Agnesi Lāci, portālu "Delfi" informēja partijā.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka līdzšinējā kultūras ministre Agnese Logina (P) pirmdienas, 17. jūnijā, rītā paziņoja par atkāpšanos no amata personīgu iemeslu dēļ. Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) pieņēma Loginas demisiju un aicināja "Progresīvos" izvirzīt nākamo kultūras ministres amata kandidāti.

Politiskais spēks šim amatam nolēmis virzīt Lāci, kura KM parlamentārās sekretāres amatā ir no 2023. gada rudens.

"Progresīvo" frakcijas priekšsēdētājs Andris Šuvajevs atzina, ka, laikā, kad notiek svarīgs darbs pie 2025. gada budžeta, ir īpaši svarīgi, ka tiek nodrošināta darba nepārtrauktība arī partijas pārraudzītajā KM.

"Lāce sevi pierādījusi kā profesionāli, kura skaidri nosprauž mērķus un zina, kā tos sasniegt. Mūsuprāt, šis būs ieguvums visai kultūras nozarei," uzsvēra Šuvajevs.

Lāce ieguvusi maģistra grādu politikas zinātnē Latvijas Universitātē, kā arī maģistra grādu socioloģijā ar specializāciju migrācijas studijās Deusto un Osnabrikas universitātē Amsterdamā.

Pēc maģistra grāda socioloģijā iegūšanas viņa strādājusi domnīcā "Providus", Sabiedrības integrācijas fondā (SIF), kā arī starptautiskajās organizācijās un koordinējusi bēgļu no Ukrainas uzņemšanu Latvijā. Kopš 2023. gada septembra viņa bijusi KM parlamentārā sekretāre.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!