Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko jaunajā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) rangā zaudējusi vienu pozīciju un ieņem desmito vietu.

Aizvadītajā nedēļā Ostapenko sacentās Dubaijas "WTA 1000" turnīrā, kurā piedzīvoja neveiksmi astotdaļfinālā.

Savukārt Darja Semeņistaja zaudējusi četras vietas un atrodas 115.pozīcijā. Vēl Diāna Marcinkēviča noslīdējusi par vienu pozīciju uz 312.vietu, Daniela Vismane (384.) atguvusi divas vietas, Anastasija Sevastova ir par trīs vietām zemāk (485.), Kamilla Bartone (752.) un Margarita Ignatjeva (1140.) pakāpušās par divām vietām, Valērija Kargina noslīdējusi par trīs pozīcijām (1175.), kamēr Anna Ozerova (1293.) ir par vienu pozīciju augstāk kā pirms nedēļas.

Ranga pirmajā sešiniekā izmaiņu nav un pirmā joprojām ir poliete Iga Švjonteka, kurai seko baltkrieviete Arina Sabaļenka un amerikāniete Korija Gofa, ceturtā ir Jeļena Ribakina no Kazahstānas, piekto vietu ieņem amerikāniete Džesika Pegula, sestā ir tunisiete Onsa Žabēra. Uz septīto vietu pakāpusies čehiete Markēta Vondroušova, uz astoto pozīciju atkāpusies ķīniete Džena Cjiņveņa, divu vietu kāpums uz devīto pozīciju padevies grieķietei Marijai Sakari, bet labāko desmitnieku noslēdz Ostapenko.

Dubultspēļu rangā Ostapenko zaudējusi trīs vietas un ieņem 23.vietu, bet Semeņistaja atkāpusies par četrām pozīcijām un atrodas 161.vietā, Vismane ir par četrām vietām augstāk (169.), Marcinkēviča atguvusi vienu pozīciju (224.), Bartone ir par četrām vietām augstāk (504.), Ignatjeva atrodas par piecām pozīcijām zemāk (712.), Ozerova pakāpusies par vienu vietu (1115.), bet Kargina (1427.) un Marija Semeņistaja (1523.) ir par attiecīgi septiņām un astoņām pozīcijām zemāk.

Dubultspēļu ranga līdere ir Elise Mertensa no Beļģijas, kurai seko taivāniete Suveja Sje un austrāliete Storma Hantere.

Savukārt Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) rangā Latvijas pirmā rakete Roberts Štrombahs ir zaudējis četras vietas un šonedēļ ierindojas 342.pozīcijā.

Kārlis Ozoliņš (1048.) pakāpies par divām vietām, bet Mārtiņš Rocēns ir zaudējis vienu vietu un ieņem dalītu 1773.pozīciju.

Pasaules ranga pirmajā desmitniekā izmaiņu nav un pirmā rakete joprojām ir serbs Novāks Džokovičs, kurš apsteidz spāni Karlosu Alkarasu, bet labāko trijnieku noslēdz itālis Janniks Sinners. Ceturto vietu ieņem krievs Daņiils Medvedevs, piektais ir krievs Andrejs Rubļovs, sesto vietu ieņem Vācijas tenisists Aleksandrs Zverevs, septītais ir dānis Holgers Rūne, astotais - polis Huberts Hurkačs, devītais - austrālietis Alekss de Minors, kamēr desmitajā pozīcijā ierindojas amerikānis Teilors Frics.

Dubultspēļu rangā Miķelis Lībietis atkāpies par trīs pozīcijām uz 144.vietu, Štrombahs atguvis četras vietas (548.), Rocēns saglabā dalītu 1402.vietu, Ozoliņš zaudējis divas vietas (dalīta 1536.), bet Roberts Jaričevskis ir par piecām pozīcijām zemāk nekā pirms nedēļas (dalīta 2289.).

Dubultspēļu ranga līderi ir austrālietis Metjū Ebdens un indietis Rohans Bopana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!