Otrdien iesaistoties starptautiskajā akcijā "Pasaules Diena par Cienīgu Darbu" un atbalstot Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) iniciatīvu piketā "Par cienīgu darbu un cienīgu algu", pie valdības pulcēsies vismaz 1000 dažādās tautsaimniecības nozarēs strādājošie, portālu "Delfi" informēja LBAS.

LBAS norāda, ka akcijā aicināti piedalīties visi strādājošie, kuri saņem savai kvalifikācijai necienīgi zemu atalgojumu. Tā kā viena no globālās kampaņas galvenajām tēmām ir solidaritāte, LBAS ir aicinājusi dažādas Latvijas nevalstiskās organizācijas atbalstīt minēto iniciatīvu un pievienoties piketa dalībniekiem.

Cilvēki piketam pret necienīgi zemu atalgojumu sāks pulcēties no pulksten 11.00, savukārt tā kulminācija ir paredzēta ap pulksten 12.00 - vienlaicīgi ar Ministru Kabineta sēdi, kurā tiks lemts par 2009.gada valsts budžeta likumprojekta nodošanu izskatīšanai Saeimā, norāda LBAS.

Organizējot piketu, LBAS turpina uzturēt prasību valdībai rast mehānismu inflācijas atlīdzināšanai zemu apmaksātajiem strādājošajiem, īstenot pilnvērtīgu sociālo dialogu un pildīt iepriekš parakstītās vienošanās attiecībā uz darba samaksas paaugstināšanu valsts finansētajās nozarēs.

"Inflāciju izraisīja valdības netālredzīga politika, nevis tie, kuri strādā garās darba stundas, tāpēc valdībai ir jāuzņemas daudz lielāka atbildība par visiem strādājošajiem," uzsver LBAS priekšsēdētājs Pēteris Krīgers.

LBAS norāda, ka nepalielinot algas valsts sektorā strādājošajiem, šie darbinieki, jo īpaši medicīnas darbinieki, pedagogi un policisti, būs spiesti vēl aktīvāk migrēt uz privāto sektoru. Attiecīgi pieaugot konkurencei darbaspēka tirgū, privātie uzņēmēji nebūs ieinteresēti paaugstināt darba algas un uzlabot darba apstākļus, tāpēc cietīs arī privātajā sektorā strādājošo atalgojums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!