Foto: DELFI
Svinīgajā sēdē 18.novembrī Talsu pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lācarus paziņoja, ka Miervalda Celmiņa dziesma ar Alfreda Strauta vārdiem "Talsu mijkrēslis" pasludināta par Talsu himnu, informēja pilsētas pašvaldībā.

Komponists Miervaldis Celmiņš savulaik dziesmu "Talsu mijkrēslis" ar Alfreda Strauta vārdiem veltījis Talsiem. Šogad, kad Talsu 777.jubilejas gaisotnē pilsētā atsākās diskusijas par Talsu himnu, tieši šī dziesma bija viens no populārākajiem variantiem.

Koncertā "Dziesmas Talsiem", kas aprīlī notika Talsu tautas namā, Talsu pilsētas dome aicināja iedzīvotājus aizpildīt aptaujas anketas, lai paustu savu viedokli par to, kura dziesma būtu vispiemērotākā kā Talsu himna. Atbildes bija ļoti dažādas, tomēr lielākā daļa to respondentu, kas atzīmēja vienu konkrētu dziesmu, balsoja par "Talsu mijkrēsli."

Latvijas Republikas proklamēšanas 90.gadadienai veltītajā svinīgajā sēdē Talsu pilsētas domes priekšsēdētājs pirmo reizi publiski paziņoja, ka "Talsu mijkrēslis" tiek pasludināta par Talsu himnu. Populāro dziesmu tieši kā himnu pirmo reizi izpildīja jaunais un talantīgais dziedātājs Kaspars Ulmanis un koncertmeistare Ilze Vaice.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!